webversie
 
 
 
 
 
 
  Zomer in Micropia  
 
 

Micropia heeft zin. Zin in de zomer. Vanaf vrijdag 9 juli tot en met zondag 5 september organiseert het museum verschillende activiteiten voor het hele gezin. Luister naar de Laborant Vertelt: Samen Sterk en leer meer over de samenwerking tussen microben, planten, dieren en mensen. Wist je bijvoorbeeld dat microben beïnvloeden op wie je verliefd wordt? Of woon een workshop bij en maak je eigen microbe. Micropia is voor kinderen tot en met 18 jaar gratis toegankelijk deze zomer. Koop je ticket en beleef de zomer in Micropia.

 
     
 
   bezoek Micropia   
 
 
 
 
     
 
 
Het Verborgen Leven in ARTIS
 

In deze vierde aflevering van "Het Verborgen Leven" vertelt Micropia-professor Remco Kort over de vegetarische gorilla en zijn darmbacterie "lactobacillus gorillae". Gorilla's kunnen plantaardig materiaal relatief gemakkelijk verteren, terwijl dat normaal gesproken erg moeilijk is. Dit zou niet mogelijk zijn zonder bacteriën...  

 
   bijzondere samenwerking   
 
 
 
 
 
     
 
 
Opening The Fungall Wall
 

The Fungal Wall is officieel geopend. ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius en kunstenares Lizan Freijsen bevestigden op 17 juni het laatste stukje tapijt aan de muur van Micropia. Ook werd de micro-documentaire over de totstandkoming van The Fungal Wall voor het eerst vertoond. Kom The Fungal Wall en de mini-docu nu bekijken in Micropia.

 
   aaibare schimmels   
 
 
 
 
     
 
 
Vergeten vrouwen
 

Als je ooit een petrischaaltje hebt gebruikt om verschillende bacteriestammen te kweken en te isoleren, mag je Fanny Hesse bedanken! Zij stelde aan haar man voor om agar in zijn petrischaaltjes te gebruiken in plaats van gelatine, en veranderde de microbiologie voorgoed. Hesse is de eerste vrouw die uitgelicht wordt in de nieuwe reeks berichten en artikelen over 'Vergeten vrouwen in de microbiologie'. 

 
   ongeprezen bedenker van agar   
 
 
 
 
 
  Schieten met beerdiertjes  
 
 

Beerdiertjes. Superoverlevers die zelfs buitenaardse omstandigheden met gemak overleven. Nu hebben onderzoekers hen onderworpen aan inslagen zo snel als een kogel. En zelfs dat blijken deze bijzondere microben - tot op zekere hoogte – te overleven. Dit laat zien dat zij tijdens een ruimtereis botsingen in de ruimte zouden kunnen overleven, en mogelijk voor leven op andere planeten kunnen zorgen. Lees meer over deze bijzondere ontdekking.

 
     
 
   beerdiertjes op de maan?   
 
 
   
 
 
 
     
 
 

Micropia is weer geopend

 
 
   koop nu je ticket   
 
 
 
 
 
 
volg Micropia
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Wilt u in de toekomst geen berichten van Micropia meer ontvangen, klik dan hier om u af te melden.